Quick Anger

We herdenken de operation Quick Anger nu al meer dan 10 jaar. Elk jaar is dit weer een mooi evenement met een rondrit van militaire voertuigen door de Liemers, gevolgd door een samenkomst met de chauffeurs en hun bijrijders in het weiland bij huize Vredenburg. Binnen in huize Vredenburg is er dan altijd een filmvertoning en worden de chauffeurs en bijrijders voorzien van een lunch.

Quick Anger is uit de vergetelheid gehaald op voormalig bestuurslid Walter IJbema die al sinds zijn jeugd geïntrigeerd was door Fort Westervoort en de gebeurtenissen die zich daar in de 2e wereldoorlog hebben afgespeeld.


In 2021 hebben we met sponsoring van het Erfgoedpact Gelderland een documentaire gemaakt van 20 minuten waarin Hans Goedkoop (Ander Tijden), Walter IJbema bevraagt over deze vergeten slag.

Inmiddels hebben we een behoorlijke hoeveelheid historische informatie verzameld en ook gepubliceerd op onze eigen website, maar daarnaast zijn er ook enkele bronnen (Engels) op internet die over deze operatie verhalen.

Jan Smink