Van het Bestuur

Hier is ie dan! onze 2e editie van de digitale Bij de Tijd.

Plaquette krijgt definitieve plaats

De in april bij huize Vredenburg onthulde plaquette over de operatie “Quick Anger” en de daarvoor gemaakte documentaire, heeft onlangs zijn nieuwe plaats gekregen. Hij staat nu in de inham naar de honden uitlaatplaats aan de Klapstraat. Daarmee is de toegankelijkheid en zichtbaarheid gewaarborgd. Uiteraard hoort dit kleinood eigenlijk aan de IJsseldijk ter hoogte van de veerdam te staan, maar Rijkswaterstaat stond dat niet toe.

plaquette aan de Klapstraat

excursie Leerdam

Onlangs zijn we met een 20-tal deelnemers voor ’t eerst sinds “corona” weer op excursie geweest. We startten met een kom koffie met gebak bij ’t restaurant van de glasblazerij. Aansluitend volgde een stadswandeling door ’t oude centrum van Leerdam. Na de lunch, die wederom in ’t eerder genoemde restaurant was opgediend, bezochten we de naastgelegen glasblazerij. Hierna stond een bezoek aan ’t glas museum op de agenda. Mede door ’t prachtige weer, kijken we terug op een geslaagde excursie! Hier enkele foto’s.
Wel hopen we bij de najaars excursie naar Winterswijk op iets meer bezoekers.

glasblazen in Leerdam

Zomerfair

op vrijdag 2 september aanstaande vindt de zomerfair weer plaats. De Historische kring zal met 2 kramen als vanouds weer vertegenwoordigd zijn. De “dialec club” besteedt extra aandacht aan het feit dat ’t “Moes Aete” haar 25 jarig jubileum viert. We hopen iedereen hier na een welverdiende vakantie weer te mogen ontmoeten.

zomerfair 2019

iedereen een fijne vakantie!